Khasiat Vitamin C Shaklee

Aug
2011
03

posted by on Uncategorized

2 comments

بسم الله الرحمن الرحيم
Saya sangat gemarkan vitamin C selain daripada B complex :) Kenapa?Selain daripada boleh membuatkan kulit semakin licin dan awet muda,ehem.. Vitamin C juga sangat berguna jika bayi anda demam atau selsema. Anda cuma perlu ambil 2 biji vitamin C dan patah dua.Then bf la seperti biasa.Selalunya demam or selsema bayi akan sembuh dengan segera.So tak perlu la ambil ubat-ubat doktor which is not suitable for babies or toddler below 2 years old.


Jum kita baca lebih lanjut khasiat Vitamin C.

__________________________________________________________

Credit to mamafaiz.com

Vitamin C atau Asid Askorbik amat bermanfaat pada kesihatan manusia. Semua orang tahu bahawa Vitamin C boleh membuatkan kulit menjadi cantik dan licin. Benarkah begitu?
  • Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat.Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.
  • Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisma kolesterol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Sebab itulah mereka yang menghidap darah tinggi amatdigalakkan mengambil vitamin C bagi mengelakkan stroke dan jantung tersumbat.
  • Detoksifikasi. Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah. Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.
_______________________________________________________________________


Shaklee Sustained Release Vita- C 500mg

Apa yang membezakan Vitamin C jenama Shaklee dgn yang lain2?…..

Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. Sustained Release Vita-C mengandungi:
  • Kandungan Vitamin C yang tinggi.
  • Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
  • Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah *

Sekarang ada promosi HEBAT Vitamin C Shaklee tau.Anda boleh emel saya di norazrin_mohd@yahoo.com, sms or whatsapp di 012-25 76 555.


Berminat mencuba produk Shaklee? Sila hubungi saya
Azrin Mohd 846363
012-257 6555 norazrin_mohd@yahoo.com
Dazzling.Moms.E.Shoppe COD: Miri
Kami menerima pembayaran melalui

Tags:

2 comments

  1. ieda

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Leave a Reply