Set Hamil Lengkap dari Shaklee

Nov
2011
03

posted by on Featured, Pregnancy

14 comments

slide_03

بسم الله الرحمن الرحيم

Masih mencari-cari vitamin yang sesuai semasa mengandung?Di Shaklee ada jawapannya…Sesuai jika anda seperti saya..Macam mana tu?Orang yang tak dapat minum susu :)
OsteMatrix(calcium magnesium) – 4 biji sehari

Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 in 1 la..Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya..vitmain D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.


Energizing Soy Protein – minum sehari sekali
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.


Omega 3 (Omega Guard) – 1 biji sehari

Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan


Vitamin B Compleks – 1 biji sehari
B Compleks Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.


Vitamin C – 1 biji sehari
Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.


Vita-Lea Iron Formula -1 biji sehari
Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi. Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

untuk memudahkan kawan-kawan, kami telah menyediakan set untuk preggy momma yang terdiri daripada :

SET 1- utk 1st trimester 
 •  Multivitamin (LENGKAP DGN IRON)
 • B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC)
 •  vitamin C
 • calcium 

SET 2 – utk 2nd & 3rd trimester 
 • Multivitamin (LENGKAP DGN IRON) ,
 •  B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC),
 • vitamin C
 •  calcium (120 caplets)
 • OMEGA GUARD (MINYAK IKAN, DHA)

Credit to Hadha

Dapatkan supplement ibu mengandung dari saya Pengedar Sah Shaklee di Miri, Sarawak.

More info: SUPPLEMENT HAMIL 

More info: Tiada Lagi Sembelit dengan Supplement Ibu Mengandung dari Shaklee

More info: Atasi Low HB semasa Mengandung dengan Supplement Ibu Mengandung dari Shaklee

Berminat mencuba produk Shaklee? Sila hubungi saya
Azrin Mohd 846363
012-257 6555 norazrin_mohd@yahoo.com
Dazzling.Moms.E.Shoppe COD: Miri
Kami menerima pembayaran melalui

Tags:

14 comments

 1. rinie
 2. lily
 3. aida
 4. fatin
 5. weid
  • dazzlingmoms
 6. laili

Trackback e pingback

 1. Supplement dan Vitamin Lengkap untuk Ibu Mengandung | DazzlingMoms.com
  [...] More info: SUPPLEMENT HAMIL  [...]
 2. Testimoni~Supplement Mengandung Shaklee: No More Sembelit dengan Ostematrix | DazzlingMoms.com
  [...] More info: SUPPLEMENT HAMIL  [...]
 3. Morning Sickness Berkurangan dengan Set Ibu Mengandung Shaklee | DazzlingMoms.com
  [...] More info: SUPPLEMENT HAMIL  [...]

Leave a Reply