Susu Ibu Berkurangan Semasa Berpuasa?

Anda ibu yang menyusukan anak dan sedang berpuasa semasa ini? Susu semakin berkurangan? Pump cuma dapat 1oz sahaja? Sangat merunsingkan bukan? Jika anda tidak mampu, ada rukhsah untuk ibu yang menyusukan anak. Anda tidak perlu berpuasa.

Jika anda masih mahu berpuasa, nah saya berikan rahsia saya berjaya menyusukan Arissa sepanjang 2x berpuasa di bulan Ramadhan. Alhamdulillah, pada tahun pertama saya dapat puasa full (sebab cik P belum datang). Dan pada tahun kedua juga full kecuali masa cik P datang lah. Teringat saya apabila kawan sekerja saya tak percaya saya boleh puasa dan pada masa yang sama masih mengepam susu. Tak penat ke? Dan lebih menghairankan saya dapat menjalankan kerja seperti biasa..Macam tak puasa..hehehe….

Bagaimana saya lakukan itu semua? PERSEDIAAN AWAL! Ya..kita kena bersedia awal…Sebulan sebelum puasa saya ‘bekerja keras’ sedikit untuk mengumpul stok susu..So nanti takde la kalut sangat kan. Saya juga tak culas mengepam tiap 3 jam, power pumping seminggu sekali dan juga tak culas mengambil Supplement Shaklee terutama set 3M..

milk booster

Kenapa Set 3M?

1. Komponen utama susu ibu ialah PROTIEN dan KALSIUM. Jadi pengambilan ESP sebagai sumber protein utama untuk ibu menyusu memang sangat-sangat membantu, ditambah pula dengan pengambilan Ostematrix (kalsium), melengkapkan nutrisi penting yang diperlukan oleh tubuh badan ibu untuk menghasilkan susu dengan lebih banyak dan lebih cepat.

2. Set B mengandungi vitamin-vitamin penting untuk kesihatan tubuh badan ibu itu sendiri. Bila badan ibu itu sihat dan cergas, secara tak langsung badan ibu cukup fit untuk menghasilkan pengeluaran susu untuk anak. Badan yang letih akan menghadkan pengeluaran susu.

Pengalaman saya sendiri sepanjang mengambil set 3M dan berpuasa..

1. Badan tak cepat penat..malah masih bertenaga sampai nak waktu berbuka :)

2. Penghasilan susu macam biasa malah ada hari yang dapat lebih. Seringkali saya dapat LDR masa mengepam.

3. Saya tak rasa pitam lepas mengepam.

4. Rasa kenyang lebih lama kerana saya bersahur dengan ESP.

 

TIPS dari saya:

1. Persedian awal..buat stok sebulan sebelum Ramadhan.

2. Berfikiran positif. YAKIN SUSU CUKUP UNTUK ANAK.

3. Jangan culas mengepam dan buat Power Pumping.

4. Jangan skip sahur dan minum banyak air di malam hari.

Jum dapatkan Set 3M sekarang…. :)

shaklee di borneo

Jika anda perlukan sebarang konsultasi berkenaan produk Shaklee / menjana pendapatan dengan Shaklee/ menjadi ahli Shaklee / bekerja dari rumah, anda boleh hubungi saya Puan Azrin Mohd (012-25 76555) Pengedar Sah dan Master Shaklee di Miri, Sarawak.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *