Tambah Susu Badan dengan ESP dan Alfalfa Shaklee

Masih mencari-cari makanan tambah susu badan? Makanan yang tinggi protien seperti daun alfalfa, kurma, susu, halba dan pelbagai lagi adalah contoh makanan yang tinggi protien. Kenapa protien penting dalam penghasilan susu? Ini kerana protien dan kalsium adalah komponen utama dalam susu ibu! Namun harus difahami, mengambil milk booster sahaja tanpa konsep penyusuan yang betul, anda tidak akan mendapat susu penuh satu peti ais ya :)

Jika anda mengalami masalah untuk menelan halba yang mengakibatkan bau badan yang kuat atau susah mencari kurma yang hanya berlambak pada bulan Ramadhan, anda boleh mencuba cara saya ini.

1. ESP (Soy Protien Isolate Powder) Shaklee

ESP SHAKLEE MILK BOOSTER

Tahukan anda kandungan utama susu ibu ialah protien? Dan kesemua makanan yang saya tunjukkan di atas mempunyai protien :)   ESPmengandungi Isoflavones (estrogen like effects) yang membantu meningkatkan penghasilan susu badan. Selain itu Isoflavones membantu mencantikkan para ibu. Kandungan Isoflavone yang tinggi dalam soya membantu mengurangkan garis penuaan, dan bertindak sebagai pelembap semulajadi.

Selain itu Isoflavones membantu menguatkan tulang ibu. Kita sedia maklum, jika ibu yg menyusukan anaknya tidak mengambil cukup kalsium, tulangnya mudah rapuh, dan gigi cepat rongok. Kajian menunjukkan isoflavone disalurkan pada bayi jika ibunya minum soya. Oleh itu ia turut membantu menguatkan tulang bayi anda.Sebab tu ramai ibu-ibu diluar sana telah mencuba ESPdan percaya dengan keberkesanannya.

 

2. Alfalfa Shaklee
ALFALFA SHAKLEE MILK BOOSTER
Alfalfa Shaklee

Alfalfa dipercayai turun temurun makanan yang boleh menambah susu ibu. Malah di sesetengah negara pengeluar susu lembu, lembu-lembu diberi makan alfalfa! Ia adalah tumbuhan yang sangat kaya dengan protein, kalsium dan klorofil.

 Namun jika anda tak boleh nak makan sayur alfalfa ini, ada cara lebih mudah. Ambillah dalam bentuk pil. Senang telan ajer :)

Testimoni :

ALFALFA SHAKLEE
Testimoni ESP dan Alfalfa Shaklee

Anda mahu tambah susu badan dan mendapat kebaikan ‘extra’? Anda boleh dapatkan dari saya pengedar sah Shaklee di Miri, Sarawak. Bagi yang berada di tempat lain jangan risau penghantaran sehingga ke muka pintu rumah anda :)

Anda boleh baca di link ini untuk mengetahui lebih lanjut tentang “Makanan Semulajadi yang Boleh Menambah Susu”.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *