Fokus Gaya Dazzlingmoms

Seringkali untuk berjaya kita disuruh FOKUS! Apakah itu fokus?

shaklee sarawak

Fokus ialah melihat dengan sepenuh fikiran, perasaan kepada apa yang kita fokuskan/ matlamat kita sehingga tidak ada apa yang boleh mengganggu fokus kita. Itulah kunci kejayaan.

Untuk berjaya kita hendaklah FOKUS dengan apa yang KITA MAHU, dan bukan FOKUS dengan apa yang KITA TIDAK MAHU. Contohnya jika kita nak untung RM 1000, fokus fikir kepada boleh dapat RM 1000, bukannya fikir, susah nak dapat RM 1000 dalam masa seminggu.

Cuba bayangkan kita ada sebuah kanta pembesar pada tengah hari yang sangat terik. Kita gunakan kanta pembesar itu untuk menumpukan satu titik fokus di atas sehelai kertas. Apa yang bakal terjadi?

shaklee sarawak

“Fokus tersebut akan menyebabkan peningkatan haba dan mengeluarkan api lalu membakar kertas tersebut.”

Dengan memberi 100% fokus cara kita berfikir, usaha dan tenaga kita boleh mencapai apa yang kita mahu. Umpama kanta pembesar yang boleh menyebabkan kertas terbakar.

Ramai yang gagal meraih kejayaan kerana mereka tidak fokus terhadap apa yang mereka mahukan. Jadilah seperti kanta pembesar :)

Mahu menjadi sebahagian dari kami? Register sekarang dengan hanya meng’klik’ button REGISTER di bawah.

shaklee di sarawak

Jika anda perlukan sebarang konsultasi berkenaan produk Shaklee / menjana pendapatan dengan Shaklee/ menjadi ahli Shaklee / bekerja dari rumah, anda boleh hubungi saya Puan Azrin Mohd (012-25 76555) Pengedar Sah dan Master Shaklee di Miri, Sarawak.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *