Ketuk-ketuk Sahur gaya Dazzlingmoms

Bersahur itu sunat. Di buat dapat pahala, ditinggal tak dapat apa-apa. Bersahur tak semestinya perlu makan yang berat-berat. Kita boleh bersahur dengan hanya memakan sebiji kurma. Tetapi ramai di antara kita yang malas bangun sahur bukan? Saya adalah salah seorangnya. Apalagi bila suami out station, lagi lah malas bangun. Sebab saya bukan jenis yang makan nasi awal pagi. Tetapi bagaimana untuk saya kekal cergas sepanjang hari semasa Ramadhan?

Inilah RESEPI RAHSIA SAHUR gaya Dazzlingmoms ( bila suami outstation..hehe). Sebenarnya jika suami ada pun saya cuma masakkan untuk dia, sebab tak berapa boleh nak telan nasi awal-awal pagi. Setiap kali sahur saya akan minum segelas Cinch Latte Shaklee (sebab saya coffeelover) + susu segar dan juga sekeping roti kosong. Memadai untuk kekal cergas sepanjang hari :)

cinch latte diet
Sahur Dazzlingmoms

Tahukah anda 2 scoop cinch ini bersamaan dengan 190 kalori. 250ml susu segar ini bersamaan dengan 160 kalori. Sekeping roti pula ialah 70 kalori. Jadi jumlah kalori yang saya ambil semasa sahur ialah 420 kalori. Bersamaan dengan sepinggan NASI LEMAK BERSAMBAL! (lebih mudah sebab saya tak masak apa-apa pun).

kalori nasi lemak
400 Kalori

Jika anda seperti saya (tak boleh makan berat-berat awal pagi) anda wajib ada satu canister Cinch semasa Ramadhan ini. Atau anda boleh dapatkan juga minuman isotonik ini sebagai tambahan tenaga semasa berpuasa.

Performance Drink Shaklee

Sila baca: Minuman Isotonik Untuk Kekal Cergas Semasa Berpuasa

Dapatkan Cinch Latte dan Performance Drink anda sekarang.

shaklee di borneo

Jika anda perlukan sebarang konsultasi berkenaan produk / menjana pendapatan/ menjadi ahli / bekerja dari rumah, anda boleh hubungi saya Puan Azrin Mohd (012-25 76555) Pengedar Sah dan READY STOCK Shaklee di Miri, Sarawak.

2 comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *