Tips Elak Gemuk Semasa Berhari Raya

Semasa berpuasa sebulan, rata-rata kita kehilangan berat badan. Seronok sangat la. Tetapi, ha ada tetapi. Semasa menyambut lebaran baru je hari raya ke 2, berat badan yang turun 5kg dah naik 8kg. Naya! Mana tidak, sana sini di hidang dengan lemang, rendang, gado-gado, mi jawa dan macam-macam lagi.

Di sini saya sertakan tips untuk elak kegemukan semasa berkunjung ke rumah sanak-saudara:

  1. Makan dulu di rumah sebelum menghadiri rumah terbuka

  2. Jika ada banyak rumah yang ingin dikunjungi, makan sedikit di setiap rumah

  3. Jika dihidangkan minuman manis dan tiada pilihan air masak, cukup sekadar minum setengah cawan air manis 1 hiris lemang bersamaan 80 kalori, cukup jika makan sehiris lemang dan makan rendang tanpa kuah.

  4. Bagi penganjur rumah terbuka, kalau boleh hidangkan sekali buah dan salad sebab ia akan menyeimbangkan pengambilan makanan

Namun dah namanya nafsu ni susah nak dikawal. Boleh pulak rumah pakcik saudara ni hidang satay kambing. Alamak..Nak makan ke tidak..nak makan ke tidak… Kena la makan hatta secucuk nanti pakcik kecik hati, tapi sedap sangat la pulak. Dari satu cucuk jadi 20 cucuk! Baju kebaya yang sedang elok di badan tiba-tiba nak tercabut butang. Alamak!!!

Oleh itu, saya sertakan jugak ‘backup’ tips supaya anda tak menyesal kemudian hari :)

Balik kampung nanti jangan lupa bawa supplement “Penyelamat Semasa Raya” ini. Apa tu? Supplement ini bukan semata-mata untuk elak gemuk tapi sangat bagus untuk elak kolestrol jahat. Raya sebulan,jangan seminggu raya kita tak sihat pula akibat makan yang terlalu banyak.

Pakej Raya Shaklee
Penyelamat Semasa Raya

Lecithin – untuk membakar lemak

Alfalfa – untuk mengangkut lemak yang berlebihan keluar ke sistem perkumuhan

Garlic Complex – untuk buang angin [ kurangkan senak perut bila kenyang] dan bantu cairkan darah.
Herb Lax – untuk membersihkan usus. Jika anda seperti saya yang sering mengalami masalah membuang semasa travel, wajib ambik Herb Lax ini.

Okay tak tips-tips ini? Jika anda belum mempunyai “Penyelamat Semasa Raya” , eloklah order satu set sekarang. Boleh dikongsi bersama suami tercinta. Cik abang tu jangan biar sampai nampak sangat boroinya ye.

Baca–> Hilang 10kg Dalam Masa 4 Bulan, Boleh Percaya Ke?

Jika berminat boleh klik button di bawah.

shaklee sarawak

Jika anda perlukan sebarang konsultasi berkenaan produk / menjana pendapatan/ menjadi ahli / bekerja dari rumah, anda boleh hubungi saya Puan Azrin Mohd (012-25 76555) Pengedar Sah dan READY STOCK Shaklee di Miri, Sarawak.

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *