Mahu Anak Perempuan yang Tinggi Lampai?

Ketinggian adalah sifat polygenic, bermakna ia dipengaruhi oleh beberapa gen yang berbeza. Mempunyai dua ibu bapa pendek tidak bermakna anda akan pendek, dan jika kedua ibu bapa anda tinggi tak bermakna anda akan menjadi setinggi gergasi!

Kalsium

Walau bagaimanapun, jika sebahagian besar keluarga di kedua-dua belah ibu bapa anda adalah pendek, kemungkinan adalah bahawa anda juga akan ‘kurang tinggi’. Namun jika anda mempunya ibu bapa yang pendek tetapi datuk nenek yang tinggi, kemungkinan anda juga akan tinggi. Yang sebetulnya ¬†anda tidak tahu ketinggian sebenar anda sehingga mencapai pertumbuhan fizikal yang lengkap pada usia 20an.

Jika anda ‘kurang ketinggian’ dan mempunyai anak perempuan yang belum baligh atau datang haid, anda boleh memecahkan ‘tradisi kurang ketinggian’ ini. Pastikan semasa kedatangan ‘period yang pertama’ anak perempuan anda mengambil KALSIUM yang mencukupi sehingga 3 tahun. Ini kerana hormon estrogen yang dihasilkan pada tika ini boleh¬†meningkatkan penyerapan kalsium di dalam badan. Kalsium membantu pembentukan tulang dan seterusnya boleh menambah ketinggian.

Setelah ‘tempoh akil baligh’ selesai, lebih kurang 3 tahun selepas period yang pertama, kemungkinan pertumbuhan ketinggian bagi perempuan akan berhenti. Jadi, bila anak perempuan anda sudah mulai datang haid, pastikan mereka mengambil kalsium yang mencukupi.

Apakah kalsium yang lengkap dan mencukupi untuk anak perempuan anda?

1) Remaja perempuan memerlukan 1300mg

2) Pastikan kalsium di ambil bersama Vitamin D dan Magnesium. Semak supplement kalsium anda. Vitamin D dan magnesium membantu dalam penyerapan optimum kalsium.

Anak anda tak suka minum susu? Anda boleh berikan OSTEMATRIX SHAKLEE kepada mereka. Senang ditelan. Cukup keperluan kalsium untuk satu hari.

Kalsium Shaklee
Ostematrix Shaklee

Jika anda mahukan anak perempuan anda tinggi ‘lampai’ boleh lah dapatkan Ostematrix Shaklee sekarang juga.

shaklee di borneo

Jika anda perlukan sebarang konsultasi berkenaan produk Shaklee / menjana pendapatan dengan Shaklee/ menjadi ahli Shaklee / bekerja dari rumah, anda boleh hubungi saya Puan Azrin Mohd (012-25 76555) Pengedar Sah dan Master Shaklee di Miri, Sarawak.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *