Ubat Sembelit : Herb-Lax Shaklee

Sembelit sudut perubatan berlaku apabila seseorang membuang air besar dengan kurang tiga kali seminggu. Sembelit menyebabkan penghidap berasa tidak puas buang air besar, perut membuncit atau sakit perut.

Sering sembelit boleh menimbulkan menyebabkan beberapa simptom seperti bau mulut dan tubuh yang tidak menyenangkan, selain sukar menumpukan perhatian, mengantuk, malas, lesu kronik, artritis, hilang selera makan, sakit kepala dan masalah kulit.

herb lax shaklee
Sembelit

Antara punca kenapa sembelit boleh berlaku ialah:

1) Apabila seseorang sering mengabaikan isyarat membuang air besar. Ia berlaku kerana terlalu sibuk melakukan sesuatu kerja atau memang sudah menjadi kebiasaan.

2) Kurang minum air dan makanan tinggi fiber juga boleh menyebabkan sembelit.

3) Terlalu bergantung kepada laksatif sama ada laksatif moden atau berasaskan herba juga membawa keburukan iaitu ia menyebabkan seseorang mudah mengalami sembelit.

4) Kurang aktif dan kurang bersenam.

5) Stress.

Sebelum mengambil vitamin Shaklee saya salah seorang yang mudah terkena sembelit. Ini kerana saya bukanlah jenis orang yang suka minum air masak yang banyak dan juga memakan makanan yang penuh serat. Hanya mereka yang pernah mengalami sembelit tahu kesengsaraan sembelit ini kan?

Apa ubat sembelit Shaklee yang sangat-sangat saya sukai itu? Ha..inilah dia Herb Lax Shaklee.Kandungan utama Herb-Lax adalah Daun Senna. Senna adalah sejenis herba. Daun dan buahnya digunakan untuk membuat ubat secara tradisional bagi merawat sembelit dan juga untuk membersihkan usus.

Senna juga amat baik untuk masalah buasir serta membantu dalam proses untuk mengurangkan berat badan. Jadi bagi mereka yang mahu berdiet anda boleh mulakan proses diet anda dengan mengambil Herb Lax kerana ia berfungsi untuk membersihkan usus supaya lebih mudah untuk makanan dicerna dengan optimum.

herb lax shaklee
Herb Lax Shaklee

Bila perlu ambil? Perlu ambil hari-hari?

Pengalaman saya bagi anda yang pertama kali mengambil herb lax dan memang mempunyai masalah sembelit yang teruk boleh lah mengambil dalam 3-4 biji tiap-tiap malam selama seminggu. Masuk minggu ke dua anda cuma perlu mengambil 5 biji seminggu sekali sahaja. Anda pasti sangat-sangat berpuas hati.

Jika anda sering travel? Sila bawa herb lax ini. Anda tentu tak mahu mengalami sembelit ketika di tempat orang bukan? Maklumlah jika melawat ke tempat orang pola makanan dan rehat kita juga berubah. Jadi lebih mudah di datangi sembelit. Macam saya 😛

Dapatkan Herb Lax anda sekarang.

 

Jika anda perlukan sebarang konsultasi berkenaan produk Shaklee / menjana pendapatan dengan Shaklee/ menjadi ahli Shaklee / bekerja dari rumah, anda boleh hubungi saya Puan Azrin Mohd (012-25 76555) Pengedar Sah dan Master Shaklee di Miri, Sarawak.

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *