MLM Tanpa Keluar Meeting Larut Malam

Sebut MLM (multi level marketing) dah terbayang kena pergi meeting malam-malam. Tak ada hujung minggu sebab asyik bermeeting. Jumpa orang sana sini. Penat! Terpaksa tinggalkan keluarga, suami dan anak-anak. Ini juga persepsi saya sebelum menyertai Shaklee. Saya sebenarnya tak pernah ‘join’ mana-mana MLM, tetapi suami saya (sebelum berkahwin) telah menyertai pelbagai jenis MLM. Jadi sangka saya, semua MLM juga begitu.

shaklee meeting
Meeting Larut Malam?

Pandangan saya meleset sama sekali. Kerana MLM Shaklee di bawah naungan kumpulan kami tidak mengamalkan Meeting Larut Malam di luar. Eh di luar, di dalam. Apa tu? Bukanlah bermakna kami langsung tak ada kelas, tak ada meeting atau tak ada seminar. Semua tu ada. Cuma kami jarang keluar dari rumah. Ha..macam mana tu ye?

WEBINAR OSF
Salah satu Webinar kumpulan OSF

Kebanyakan kami adalah surirumah termasuk saya. Untuk selalu keluar rumah adalah sangat susah. Lagi pun tak sanggup nak tinggalkan anak-anak. Jadi kami gunalah segala teknologi yang ada. Jangan fikir surirumah kerjanya cuma jaga anak, jaga suami dan jaga rumah ya.

Untuk terus menuntut ilmu, kumpulan kami sering mengadakan webinar. Seminggu 2-3x ada webinar. Apa itu webinar?

Short for Web-based seminar, it is a presentation, lecture, workshop or seminar that is transmitted over the Web using video conferencing software.” 

Hanya menggunakan laptop dan smart phone kami boleh mengadakan seminar yang boleh dihadiri oleh seluruh ahli kumpulan OSF di seluruh dunia. Ya dunia! Bukan setakat Malaysia sahaja. Kelas , seminar, meeting adalah seperti biasa. Ada presenter, ada slide, ada sessi soal jawab dan forum dan macam-macam lagi. Mudah bukan?

Kesimpulannya, bisnes Shaklee adalah sangat-sangat sesuai untuk mereka yang tidak dapat bergerak jauh untuk kemana-mana. Jadi sertailah kumpulan yang betul kerana bukan semua kumpulan menggunakan cara ini.

Meeting Larut Malam (MLM)? Bukan pilihan saya.

Mahu menjadi sebahagian dari kami? Register sekarang dengan hanya meng’klik’ button REGISTER di bawah.

shaklee di sarawak

Jika anda perlukan sebarang konsultasi berkenaan produk Shaklee / menjana pendapatan dengan Shaklee/ menjadi ahli Shaklee / bekerja dari rumah, anda boleh hubungi saya Puan Azrin Mohd (012-25 76555) Pengedar Sah dan Master Shaklee di Miri, Sarawak.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *